Teollisuuden tiedonsiirto ja IoT
Digitaalisuus on entistä suuremmassa roolissa myös automaatiossa. Tehtaat ja laitteet tekevät töitä ympäri vuorokauden, missä päin maailmaa tahansa. Etäkäyttö on osa jokapäiväistä arkea, kun halutaan tarkastella laitteiden toimintaa ja kuntoa toiselta puolen maailmaa ja suunnitella esimerkiksi huoltoja. Tehtaat ja laitteet kätkevät sisäänsä valtavan potentiaalin tehokkaammasta ja paremmasta huomisesta, mutta tämä datan hallinta ja analysointi on vielä hyvin vähäistä.
Kyberturvallisuus on tänä päivänä kaiken tekemisen perusta. Etäkäytöt ja datankerääminen täytyy tehdä turvallisesti, jottei koko järjestelmä vaarannu. UTU Automation Oy:llä on kattavat ja kyberturvalliset tuotteet teollisuuden tiedonsiirron ja IoT potentiaalien hyödyntämiseen niin isoille kuin pienemmillekin yrityksille. Teollisen internetin hyödyntämisessä olemme erinomainen yhteistyökumppani, sillä meillä on vahva osaaminen, ymmärrys ja tuotetarjonta myös muilla automaation osa-alueilla.
Tarjolla kattavat ja laadukkaat ratkaisut (teollisuusreitittimet, protokollamuuntimet, kytkimet, reitittimet ja WiFi tukiasemat) IIoT ja teollisuuden tiedonsiirron maailmaan seuraavilta päämiehiltämme:
- Tosibox
- Beijer Electronics
- Korenix
IIoT ja datan hallinta ei ole pelkästään suurten monikansallisten yritysten oikeus, vaan nykypäivänä samat mahdollisuudet ovat skaalattavissa niin isoille kuin pienillekin toimijoille. Nykyisin tarjolla olevat teollisen internetin järjestelmät ja palvelut ovat helposti monistettavissa, joten yritys voi aloittaa vain yhden tai kahden laitteen etäkäytöstä, ja kasvun mukana laitteita voidaan lisätä helposti ja lisäominaisuuksia pystytään valjastamaan tarpeiden mukaan. Yhden laitteen etäkäyttö voidaan skaalata satojen tai tuhansien laitteiden järjestelmäksi ja etäkäytön ohelle voidaan rakentaa järjestelmä reaaliaikaista data-analyysiä varten.
Mitä IIoT voi tarjota laitevalmistajalle?
- Laitteiden optimaalisella huollolla voidaan välttyä turhilta huoltokäynneiltä ja tarpeita pystytään ennakoimaan
- Tuotekehitystä voidaan tehostaa laitteista saatavalla tarkalla ja reaaliaikaisella datalla
- Uusia liiketoimintamalleja, kun valmistaja voi esimerkiksi myydä dataa asiakkailleen tai valmistaja voi vuokrata laitteitaan myymisen sijaan
- Omien laitteiden tai järjestelmien heikkouksien havainnointi ja niistä oppiminen
- Mahdollisuus syvempään yhteistyöhön asiakkaiden kanssa
Miten loppukäyttäjä hyötyy IIoT:stä ja datan analysoinnista?
- Syvempi ymmärrys omasta toiminnasta
- Tuotannon ja tehtaan tehokkaampi käyttö
- Materiaalioptimointi ja hävikin vähentäminen
- Tuotannon pullonkaulojen tunnistaminen ja analysointi